Johan Kvarnström
Johan Kvarnström
Riksdagsvalskandidat i Nyland 2019
 
 

Nyt on aika uudelle, kestävälle ja oikeuden-mukaiselle suunnalle!

JOHAN KVARNSTRÖM EDUSKUNTAAN 2019!

 
 
johan-kvarnström-banner.jpg
 
 

Tulevaisuutemme voi olla hyvä! Meidän on kuitenkin tehtävä töitä yhdessä, yhteisen hyvän, hyvinvointimme, ympäristömme, ja vapautemme eteen. Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden eteen.

Meidän on edistettävä koulutusta itseisarvona, kilpailuvalttina, sekä vakauden ja tiedon perustana torjuaksemme aikamme suurimmat haasteet: ilmastonmuutoksen ja kasvavan epätasa-arvon.

Vaihtoehtoja on! Sokealle markkina-ajattelulle, suuryritysten valtaintresseille, yksityistämisaallolle ja epäoikeudenmukaisille leikkauksille, jotka osuvat yhteiskuntamme heikoimpiin. Vaihtoehtoja on myös rikkaiden verohelpotuksille.

Voimme aloittaa kunnianhimoisen ilmasto-ohjelman heti. Voimme pysäyttää veronkierron. Voimme yksinkertaistaa ja vahvistaa sosiaalitukijärjestelmää. Voimme sijoittaa tulevaisuuteen panostamalla lapsiin ja nuoriin mm. Islannin kaltaisen harrastustakuujärjestelmän kautta. Voimme luoda tasa-arvoa mm. perhevapaauudistuksen avulla. Voimme palauttaa luottamuksen työmarkkinoille. Voimme poistaa eläkeläisköyhyyden. Voimme varmistaa, että kaikki saavat lääkäriajan nopeasti. Voimme vahvistaa ammattikoulutusta. Voimme panostaa enemmän tutkimukseen. Meillä voi olla ihmisoikeuksia kunnioittava turvapaikkapolitiikka, joka ei hajoita perheitä. Voimme sekä visioida että toimia.

Me osaamme – ja me voimme! Yhdessä. Tervetuloa mukaan!

Johan Kvarnström, SDP:n ehdokas Uudenmaan vaalipiirissä

 
sdp_logojateksti_fi_2015-e1447332322285.jpg

 
_DSC2986.jpg
 

—Elämä—

 
johan-kvarnström-2-fb-profil.jpg

Johan


Syntynyt:
27.3.1986

Asuu: Raaseporissa

Perhe: Katarina Backas, pojat Aron ja Adrian, tyttäret Agnes ja Siiri

Koulutus: Filosofian maisteri, Åbo Akademi

Työ: Arbetarbladetin päätoimittaja

Luottamustehtävät: kaupunginvaltuutettu Raaseporissa, sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja ja kaavoituslautakunnan jäsen

Intohimo: Hiphop, aikaisemmin toiminut rapartistina nimellä Qruu

 

Kävele jalanjäljissäni…

Olen toimittaja, poliitikko, filosofian maisteri, entinen räppäri ja ennen kaikkea perheenisä - keskellä ruuhkavuosia. Päivisin SDP:n ruotsinkielisen nettilehden Arbetarbladetin päätoimittaja, illat kuluvat perheen parissa tai kunnallisissa luottamustehtävissä kotona Raaseporissa. Tammisaaren synnytysosastolta vuonna 1986 alkanut elämän tie on ollut seikkailu. Vuosiin on mahtunut paljon hienoja asioita, mutta myös töyssyjä, kipuilua ja oppeja. Uskallan väittää, että eletyt kokemukset ovat tehneet minusta empaattisemman päätöksentekijän.

Lapsuuteni yksinhuoltajaäitini psykologi ja kirjailija Birgit Kvarnströmin kanssa oli turvallinen ja hieno. Huomasin kuitenkin, että perheemme poikkesi perusperheen mallista. Rakas kummitätini oli minulle kuin toinen vanhempi. Kotini muihin alituisiin vieraisiin kuului erilaisten ongelmien kanssa kamppailevia työläisiä, sekä voimakkaita kulttuurihahmoja. Feminismi ja kirjallisuus tulivat elämääni kuin äidinmaidon kautta. Asuimme aina vuokralla. Kerran meidät häädettiin. Pelasin jalkapalloa EIF:ssä, myöhemmin tennistä ETK:ssa. Opin joitakin hyödyllisiä taitoja Österbyn VPK:ssa. Pelasin tv-pelejä ja katsoin huonoja toimintaelokuvia.

Olen kokenut kiitollisuutta hyvinvoinnista, mutta olen myös nähnyt järjestelmän puutteita.

Isäni Kalle Augustsson teki, kuten tänäkin päivänä, alituisesti avustusmatkoja kriisialueille ja kertoi aina jännittäviä tarinoita; tositarinoita, jotka paljastivat myös maailman varjopuolia. Hänen kauttaan opin tuntemaan monia pakolaisia ja solmin elämänpituisia ystävyyksiä. Eräs ystävä yöpyi meillä kun ongelmat kotona kasvoivat liian suuriksi. “Sano isällesi terveisiä, että hän lopettaisi kurdien salakuljettamisen tänne, meillä on niitä tarpeeksi” sanoi kerran eräs koulutoveri ala-asteella, enkä voinut ymmärtää kuinka vainottujen perheiden auttaminen voisi olla väärin. Harva asia tekee minut niin vihaiseksi kuin rasismi. Hiphop-musiikista tuli yksi parhaimmista ystävistäni Kuullessani Latin Kingsien kappaleen “Krossa rasismen”, tuli hiphop-musiikista yksi parhaista ystävistäni ja aloin pienenä kirjoittaa biisejä, riimejä, jotka saivat ajan myötä yhä enemmän sisältöä.

Mielenkiintoni historiaan heräsi yläasteella. Mielenkiintoni filosofiaan Tammisaaren lukiossa. Valitsin siviilipalveluksen ylioppilaskirjoitusten jälkeen, vaikka olin saanut hyvän käsityksen puolustusvoimista enoni kautta. Sillä kerralla Gandhi voitti yöpöydälläni olevista vaikuttajista ja vei minut Tammisaaren museoon. Sitten kaikki tapahtui yhtä aikaa. Olin 19v, aloitin räppärina, tulin isäksi. Otin vastuuta. Matkustin rantarataa Turun suuntaan opintoja kohti. Tein kausitöitä, ajoin traktoria Pohjassa, jaoin lehtiä öisin Karjaalla ja Inkoossa. Venytin lantteja. Syöpä koetteli nuorta perhettä kovin ottein.

Elämä jatkui. Biiseistä tuli levyjä. Siirryin lehtien jakelusta niihin kirjoittamiseen (Västra Nylandiin ja Hufvudstadsbladetiin), tai päädyin artistina niihin haastateltavaksi. Opinnot muuttuivat tutkinnoksi ja riviksi määräaikaisia työsuhteita. Tili oli välillä tyhjä. Tasaisin väliajoin oli aihetta ilon ja surun kyyneliin. Olen nähnyt läheisteni voivan huonosti, todella huonosti. Olen myös nähnyt unelmien toteutumisen, ja onnistunut niitä itse toteuttamaan. Olen kokenut kiitollisuutta hyvinvoinnista, mutta olen myös nähnyt järjestelmän puutteita.

Elämä on ruokkinut poliittista nälkääni.


 
 

SYDÄN VASEMMALLA!

#KVARNSTRÖM2019

bakgrund.jpg

—Politiikka—

 

Ympäristö, koulutus ja ihmisoikeudet ovat politiikkani avainsanat. Uskon, että yhteiskunnan tulee aktiivisesti toimia pitkäjänteisen kestävyyden ja vakauden hyväksi, luoda tasa-arvoa ja taata kaikille samankaltaiset edellytykset elämässä. Meillä on todella suuri työ edessämme, ottaen huomioon nykyisen hallituksen aikana tapahtuneen kehityksen! Yhteiskunnan suuntaa on muutettava ja uusia teitä raivattava.

Meidän on peruttava koulutuksen leikkaukset. Julkista terveydenhuoltoa tulee kehittää, ei yksityistää. Lääkärikäyntien hintoja tulee alentaa, ei korottaa. Kalliiksi tuleva veropako on pysäytettävä… ja niin lista jatkuu. Kaikki sanovat, että poliitikon pitää löytää oma lokeronsa. Pitääkö minun siis esiintyä rantaradan puolustajana? Ammattiyhdistyksen taistelijana? Rakastamani ruotsinkielen puolestapuhujana?

...harkitsevaisuutta, rohkeutta tehdä aloitteita, ja kriittistä ajattelua...

Maailma on monimutkainen eikä eduskunnassa voi valita itseään kiinnostavia asioita; siellä on kannettava vastuuta kaikista kysymyksistä - eikä kukaan ole kaikkitietävä. Itse olen aina ehdokkaissa arvostanut harkitsevaisuutta, rohkeutta tehdä aloitteita ja kriittistä ajattelua. Arvostan myös puutteista ja tietämättömyydestä avoimesti puhumista, sekä lämpimän sydämen sykettä, solidaarisuuden auraa yhteiskunnan heikoimpia kohtaan.

Meidän on katsottava kokonaisuutta. Veronkorotus tai veronalennus on usein osa kokonaista muutosten pakettia. Pitäkäämme tämä mielessämme kevään vaalikoneiden, väittelyiden ja konkreettisten kannanottojen aikana.

 
Foto: Christoffer Relander

Foto: Christoffer Relander

Ilmastokysymys ei voi odottaa

Haluan kantaa vastuuta aikamme suurimpien haasteiden - ilmastonmuutoksen ja lisääntyneen eriarvoistumisen - edessä. Nämä kaksi haastetta kuuluvat yhteen, koska sekä kapitalismi, että markkinoiden näkymätön käsi vievät meitä ekologisesti ja sosiaalisesti kestämättömään suuntaan. Suomi voi olla edelläkävijä ja vaikuttaa koko EU:ssa ja maailmassa. Ja meidän tulee muistaa, että vaikka olemme pieni maa, meillä on suuret päästöt asukasta kohden. Elämme kestämättömästi. Meidän on ohjattava yritystuet kokonaan uusiutuvaan energiaan ja ilmastosopeutuksiin ja kestävään tuotekehitykseen. Meidän tulee toteuttaa lentovero Ruotsin mallin mukaan, kuten Löfvenin ensimmäisessä hallituksessa. Meidän on panostettava julkiseen liikenteeseen. On epäoikeudenmukaista yksinomaan korottaa auton käyttöverotusta, niin kauan kuin yhteiskunta rakentuu autojen varaan eivätkä ihmiset pärjää ilman niitä. Tarvitsemme enemmän tuulivoimaa ja aurinkoenergiaa, sekä ongelmallista ydinvoimaa ainakin siirtymäajan. Meidän on lisättävä hiilinieluja asiantuntemukseen nojaten. Meidän on kannettava vastuumme maana, eikä syytettävä yksilön kulutusvalintoja.

Foto: SDP bildarkiv

Foto: SDP bildarkiv

Tukien pitää auttaa, ei syödä energiaa

Sosiaalitukijärjestelmää tulee vahvistaa ja yksinkertaistaa. Uskon vahvasti SDP:n kolmitasoiseen yleisturvamalliin: tarveharkintainen takuutaso, syyperusteinen yleistaso ja aktiivitaso, joka palkitsee aktiivisuudesta (päinvastoin kuin niin sanottu aktiivimalli). Ihmisten ei tarvitse sinkoilla luukulta toiselle eri elämänvaiheissa. Yleistason tuki koskee muun muassa opiskelijoita, työttömiä ja vanhempainvapaalla olevia. Ansiosidonnainen tuki säilyy. Työnteko kannattaa aina. Kannustinloukut katoavat. Uusi tulorekisteri mahdollistaa uudistuksen käytännössä ja teknisesti.

Foto: Lina Enlund

Foto: Lina Enlund

Minä sanon KYLLÄ!

Kyllä taatulle suomenkieliselle ja ruotsinkieliselle palvelulle. Kyllä tasa-arvoa lisäävälle perhevapaauudistukselle (SDP:n malli on erinomainen, myös muita hyviä malleja on esitetty). Kyllä inhimilliselle turvapaikka- ja pakolaispolitiikalle, joka ei lähetä ihmisiä kuolemaan, eikä riko perheitä. Kyllä YK:n suositusten mukaiselle ulkomaanavulle, joka on 0,7 prosenttia bruttokansantuotteesta. Kyllä pienemmille opetusryhmille. Kyllä lakialoitteelle suostumuksellisesta seksistä. Kyllä kovemmille tuomioille raiskauksesta, seksuaalisesta häirinnästä ja pahoinpitelystä. Kyllä harmaan talouden ja veropaon aktiiviselle torjunnalle. Kyllä kokeilulle säätää ilmastovaikutuksia arvonlisäverolla. Kyllä toisen asteen maksuttomalle koulutukselle ja pidennetylle oppivelvollisuudelle. Kyllä ammattiopintoihin panostamiselle. Kyllä eläkeläisköyhyyden poistamiselle SDP:n eläkepoliittisen ohjelman mukaisesti. Kyllä Rantaradan kaksoisraiteelle. Kyllä Hanko-Hyvinkää-radan sähköistämiselle. Kyllä koko maan kattavan palvelun takaavalle taksilaille. Kyllä oikeudenmukaisemmalle Suomelle.

 

—Tule mukaan!—

Tervetuloa mukaan kampanjaan! Voimme onnistua yhdessä!

Kommentoi, kysy, anna palautetta!

 
Nimi *
Nimi
 
bakgrund-2.png